A Parked Life

Road movie pur sang over de consequenties van het leven als vrachtwagenchauffeur

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Ontmoet Petar, een stoere vrijbuiter die al negen jaar een beroep doet dat hij verafschuwt: vrachtwagenchauffeur. Hij is één van de honderdduizenden Oost-Europese chauffeurs die 46 weken per jaar kriskras door Europa rijden.
 “Visueel indrukwekkend”

★★★★ NRC

 


 

Maandenlang leeft Petar in zijn cabine op en langs snelwegen. Terwijl hij monotone ritten ondergaat, met vele uren wachten en de onvriendelijke behandeling die hem vrijwel overal te beurt valt, voelt hij zijn vrouw en kind van zich weg drijven. Hoe is hij in dit leven beland? Leidt de snelweg hem naar een beter bestaan, of is het een straat zonder eind?

A Parked Life is een brandend actuele documentaire over de moeilijke positie waarin Europa zich sinds de laatste uitbreiding bevindt. Een blik op een continent met een droom van eenwording, waarin xenofobie floreert en solidariteit onder druk staat. De film ging in premiere op het Franse FIPADOC en won er de European Stories Award. Later volgden vertoningen op festivals over heel Europa, met prijzen in Istanbul (Juryprijs TRT Documentary Days), Sarajevo (Al Jazeera Balkans Program Award) en Parijs (Beste Sociale Documentaire). De film kreeg een Ensor nominatie voor beste documentaire.
 


 

“Een documentaire met groot gevoel voor beeldpoëzie” ★★★★ Trouw

“Vol vervreemdende schoonheid” ★★★ de Volkskrant

“Sublieme beelden” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.