A Few Mornings, an Evening

Meditatieve docu over het routineuze leven op een Tsjechische boerderij

Bekijk de film voor €8,99 Bekijk later

Nu ook te zien in het filmtheater.

Op een kleine boerderij op het Tsjechische platteland lijkt de tijd nét wat langzamer te gaan. Terwijl de dagen verstrijken, beleven de boerderijbewoners, bestaande uit mensen, honden, kippen, geiten en andere dieren, hun dagelijkse routine. Filmmaker en beeldend kunstenaar Astrid van Nimwegen legt hun leven op meditatieve wijze vast.
 “Minimalistische boerendocu”

★★★ NRC

 


 

Een hond die uitrust op de keukenvloer, kippen die tussen de bladeren scharrelen op zoek naar een hapje en een boerin die haar vijf geiten kundig melkt. Astrid van Nimwegen legt in A Few Mornings, an Evening de kleine veranderingen en bescheiden momenten van het boerderijleven vast. Het alledaagse ritme wordt even onderbroken door de introductie van een mannelijke geit, die een kortstondig paringsritueel teweegbrengt. Niet lang daarna wordt het cyclische leven gewoon weer hervat.

Van Nimwegen laat op tedere wijze de dynamiek zien tussen mens en dier binnen de landbouw en nodigt uit om na te denken over onze relatie met dieren. A Few Mornings, an Evening is een liefdevolle, tedere documentaire die je even doet ontsnappen aan de hectiek van het dagelijks leven.
 


 

“Toont het kabbelende leven” ★★★ de Volkskrant

“De lange shots laten het gescharrel van de dieren goed tot zijn recht komen” ★★★1/2 FilmTotaal

“Fijn en bedachtzaam portret” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.

Onze programma's

  • Docu’s op Picl

    Ontdek hier de nieuwste, mooiste, en meest indrukwekkendste documentaires

    Bekijk programma