Western

bouwvakkers, Bulgarije, hechte vriendschappen, zomer

Deze film is niet meer beschikbaar

Te zien t/m 20 oktober

In de zinderende hitte van de zomer in landelijk Bulgarije hangen macho confrontaties, romantiek en hechte vriendschappen in de lucht.

Een groep Duitse bouwvakkers belandt in the middle of nowhere van landelijk Bulgarije om een kleine waterkrachtcentrale bouwen. De bouwvakkers zijn wat lomp en kameraadschappelijk. Alleen de zwijgzame Meinhard, de mysterieuze loner, past niet echt in de groep. Hij ontdekt als eerste het nabijgelegen dorpje en raakt ondanks de taalbarrière al snel bevriend met een van de bewoners. Al snel verschuift alle aandacht van de bouwvakkers naar de inwoners van dit dorpje. Alles lijkt zo normaal, maar in de zinderende hitte van de zomer hangen macho confrontaties, romantiek en hechte vriendschappen in de lucht.  Met alle gevolgen van dien…

Mede dankzij het prachtige camerawerk en het fenomenale spel van onder andere Meinhard zit je twee uur lang op het puntje van je stoel. Het is bijna ongelofelijk dat de acteurs in het echt arbeiders uit de bouw of auto-industrie zijn. Hoofdrolspeler Meinhard is bijzonder overtuigend als moderne arbeidersversie van Clint Eastwood.

‘Een puntgave karakterstudie van de lonesome cowboy”…Prachtig’ ★★★★★ Trouw

‘Magistrale beelden’ ★★★★ de Volkskrant

‘Zinderende, observerende cinema’ ★★★★ VPRO Cinema

‘Het subtiele en fijnzinnige ‘Western’ laat zien dat echte Europese eenheid nog ver weg is.’ ★★★★ NRC

‘Valeska Grisebach heeft een geweldige film gemaakt’ Het Parool

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.