Je verrai toujours vos visages

Daders en slachtoffers gaan in gesprek in deze hoopvolle film met Franse topcast

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Sinds 2014 bestaat er in Frankrijk ‘herstelrecht’, waarbij daders en slachtoffers met elkaar in gesprek kunnen gaan in een veilige omgeving. Het hoopvolle Je verrai toujours vos visages, in thuisland mede dankzij de sterrencast (met o.a. Adèle Exarchopoulos en Gilles Lellouche) een groot succes, volgt diverse mensen die van deze mogelijkheid gebruikmaken.
 “Oprecht, urgent drama”

★★★★ de Volkskrant

 


 

Nassim, Issa en Thomas zijn veroordeeld voor diefstal met geweld. Grégoire, Nawelle en Sabine zijn slachtoffers van soortgelijke misdrijven. Onder begeleiding van hulpverleners Paul en Judith komt de groep bijeen om te praten over hun ervaringen. Tussen woede en hoop, en stiltes en woorden krijgen deze mensen een gezicht. Als wantrouwen langzaam overgaat in genegenheid, blijkt hoe belangrijk het is om te blijven praten.

Met Je verrai toujours vos visages snijdt Jeanne Herry (na Pupille) opnieuw een belangrijk sociaal thema aan en laat ze zien hoe we als mensen samen de wereld een stukje beter kunnen maken. De film was een hit in Frankrijk en brengt een Franse sterrencast bijeen, met sterke rollen van onder meer Adèle Exarchopoulos (Passages, Fumer fait tousser, La vie d’Adèle), Leïla Bekhti, Gilles Lellouche, Miou-Miou, Jean-Pierre Darroussin en Dali Benssalah.
 


 

“Boeiende, aangrijpende materie” ★★★ VPRO Cinema

“Sterk en leerzaam drama” ★★★ NRC

“Sterk geacteerde, vaak zeer indrukwekkende verhalen” ★★★★★ Nederlands Dagblad

“De Franse steractrice Adèle Exarchopoulos laat daarin zien hoe een slachtoffer in haar kracht kan staan” ★★★ Trouw

“Adèle Exarchopoulos is geweldig” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.