Sur les chemins noirs

Al wandelend neemt deze film je mee naar een ongekend en ongerept Frankrijk

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Drie jaar geleden kostte een metershoge val Sylvain bijna het leven. Na een dagenlange coma en een zware revalidatie beloofde hij zichzelf om dwars door Frankrijk te gaan lopen. Zo vertrekt Sylvain op zijn eigen pelgrimstocht die hem door een prachtig weids Frans landschap voert en hem laat terugblikken op zijn leven.
 “Luchtig filosofisch en prettig fragmentarisch”

★★★ de Volkskrant

 


 

Na iets te diep in het glaasje gekeken te hebben, beklom Sylvain Tesson de buitenmuren van een hotel en kletterde hij acht meter naar beneden. Een dagenlange coma en een zwaar herstel volgde. Tijdens zijn revalidatie beloofde Tesson zichzelf om binnen een jaar 1300 kilometer door Frankrijk te lopen, als hij voldoende zou herstellen. Aldus geschiedde en in het uiterste zuidoosten van Frankrijk begint Sylvain aan de wandeling. Zonder digitale hulpmiddelen en zoveel mogelijk gebruikmakend van ‘les chemins noirs’ (onverharde wegen) brengt zijn tocht hem ver weg van de bewoonde wereld. Dwars door de ongerepte natuur, over soms nauwelijks begaanbaar terrein en langs barre uithoeken.

Denis Imbert (Mystère, Vicky) haalde zijn inspiratie uit de gelijknamige autobiografische roman van reisschrijver en avonturier Sylvain Tesson, die in 2019 ‘La panthère des neiges’ (‘De sneeuwpanter’) schreef en in de documentaire The Velvet Queen (2021) te zien was.
 


 

“Dankzij hoofdrolspeler Jean Dujardin en het Franse landschap blijf je kijken” ★★★ NRC

“Meditatief tempo en fraaie natuurbeelden” ★★★ VPRO Cinema

“Jean Dujardin zet een mooie acteerprestatie neer” ★★★ Cinemagazine

“Het gewaagde en uitputtende, maar ook het verlokkende van de tocht wordt overtuigend in beeld gebracht” ★★★ InDeBioscoop

“De soms onherbergzame, maar vooral beeldschone, majestueuze landschappen zijn ondertussen een personage op zichzelf.” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.