Animal

Inkijkje in de Griekse toeristenindustrie door de ogen van animator Kalia

Houd mij op de hoogte Binnenkort op Picl

In het Griekse strandhotel Mirage genieten de voornamelijk oudere vakantiegangers van allerhande entertainment: dansvoorstellingen, bingo, aquarobics. Bij Kalia, een van de entertainers, begint de onvermijdelijke fysieke en mentale slijtage er na negen jaar flink in te hakken. In een negatieve spiraal van aftakeling verliest ze langzaam haar levenslust. Animal geeft zo een gelaagd inkijkje in de Griekse toeristenindustrie.

Voor Kalia en haar jongere collega-entertainers is het werk een lucratieve bron van inkomsten, met als bijkomend voordeel dat ze kunnen genieten van een bohemienachtig bestaan. Maar aan dit leventje lijkt een einde te komen als Kalia tijdens een optreden in een discotheek een lelijke val maakt, waar ze een nare wond aan overhoudt. Maar de pijn is niet alleen fysiek: Kalia probeert haar mentale worstelingen te verzachten door zich te verliezen in alcohol of vluchtige seks met willekeurige toeristen.

Animal, de tweede film van Sofia Exarchou, ging in wereldpremière op het Filmfestival van Locarno, waar vooral hoofdrolspeler Dimitra Vlagopoulou indruk maakte met haar imponerende acteerkunsten. Hoewel de film aanvankelijk niet in Nederland werd uitgebracht, krijgt hij dankzij Eye alsnog een officiële release, als onderdeel van hun Previously Unreleased-reeks.

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.

Onze programma's

  • Previously Unreleased

    Internationaal bejubelde films verzameld door Eye Filmmuseum

    Bekijk programma