Wong Kar Wai

Gloednieuw gerestaureerde filmparels van de Hongkongse grootmeester

Eye Filmmuseum en Cinéart presenteren zes films van Wong Kar Wai, gerestaureerd in 4K. Samen met cameraman Christopher Doyle dompelt Wong je onder in zijn stilistische films over het grotestadsleven, misdaad, liefde en muziek. In the Mood for Love, Chungking Express, Fallen Angels, Happy Together, 2046 en de director’s cut van zijn korte film The Hand zijn vanaf nu te zien op Picl.

In the Mood for Love is Wongs onovertroffen liefdeswals over twee buren die troost bij elkaar zoeken en liefde vinden. 2046 is het losse vervolg en combineert het smachtende, romantische verlangen uit die film met duizelingwekkende tijdsprongen en een sciencefiction-twist.

Twee politiemannen met een gebroken hart nemen je in Chungking Express mee in een betoverend nachtleven, Oosterse cultuur, misdaad en muziek. In het vervolg Fallen Angels kruisen de levens van een huurmoordenaar, diens opdrachtgever, een telefoonverslaafde vrouw en een zonderlinge ex-crimineel elkaar in het Hongkong van de jaren 90.

In Happy Together spelen Hongkong-supersterren Tony Leung en Leslie Cheung een stel dat opgesloten zit in een turbulente cyclus van verliefdheid en destructieve jaloezie. The Hand is een hypnotisch verhaal over een mysterieuze courtisane en haar verhouding met de kleermaker.