Picl ❤ Tilda Swinton

Een ode aan de meest inspirerende en veelzijdige Britse actrice

Vampier, femme fatale, moeder, heks en engel: Tilda Swinton is zeker niet de meest typische Hollywood ster. Moeiteloos schakelt ze tussen de meest uitgesproken arthousefilms en grote Hollywoodblockbusters. Zij werkte samen met de Coen Brothers, Wes Anderson, Bong Joon-ho en David Fincher, is een muze voor veel modefotografen en altijd de best geklede vrouw op de rode loper. Kortom, een inspiratie en daarom houden we van Tilda.

Nadat ze in 1986 haar carrière begon, heeft ze ruim 30 jaar later meer dan vijftien acteerprijzen op haar naam staan. Met haar Oscarbekroonde rol in Michael Clayton brak Swinton door bij het grote publiek. Maar we kennen haar natuurlijk ook van haar rollen in klassiekers als We Need to Talk About Kevin, The Chronicles of Narnia, The Grand Budapest Hotel en haar laatste film Susperia. Afgelopen jaar werd ze op het filmfestival van Venetië bekroond met de Golden Lion lifetime achievement Award.

Tilda Swinton schittert nu in de nieuwste korte film van Pedro Almodovar: The Human Voice. Daarom zetten we haar excentrieke oevre in de spotlight en kan je ook genieten van Io sono l’amore, Only Lovers Left Alive en A Bigger Splash.