Movies that Matter Festival

Bekijk een selectie van het Movies that Matter Festival nu ook online, vanaf 24 maart t/m 1 april.

Bezoek het festival

Films die er ├ęcht toe doen, die verandering brengen, aankaarten wat beter kan, films die het onzichtbare laten zien en je introduceren in nieuwe werelden. Movies that Matter brengt al deze documentaires en speelfilms samen in een indrukwekkend festival. Van vrijdag 24 maart t/m zaterdag 1 april 2023 vindt het festival plaats in Den Haag en in filmtheaters door het land. Een selectie van het programma bekijk je ook online op Picl.

Dit jaar legt Movies that Matter de focus op Iran na de wereldwijde protesten als gevolg van de dood van Mahsa Amini. Zo nodigt het festival Iraanse filmmakers uit om in gesprek te gaan over hun land en taak als filmmakers en kan je terecht voor Iraanse filmklassiekers.

Online vind je een mix van alle competities: zo zie je uit het Activist programma de onthullende documentaire Category: Woman, het persoonlijke The Hostage Takers uit de Camera Justitia competitie en uit Grand Jury Fiction kijk je het Iraanse Until Tomorrow.

De kaartverkoop is al van start gegaan. Ben je benieuwd naar het volledige programma en alle competities? Neem hier een kijkje.