Picl ♥ Joaquin Phoenix

In het kader van zijn nieuwe film C'mon C'mon, kijk je deze Joaquin Phoenix klassiekers.

Als graatmagere psychopaat, gespierde antiheld, legendarische countryzanger of Romeinse dictator; Joaquin Phoenix weet ons elke keer weer te verbazen. En niet alleen op de filmset. Als fervent dierenactivist weigert hij om kostuums met dierlijke stoffen te dragen en werkte hij bijvoorbeeld mee aan de productie van Gunda.

Phoenix begon zijn acteercarrière samen met zijn broer River. Toen die overleed aan een overdosis ging Joaquin alleen verder als acteur, maar vragen over zijn broer zou hij in interviews nooit beantwoorden. Zijn grote doorbraak was de film Gladiator, waarin Phoenix de gestoorde Romeinse keizer Commodus speelt. Het leverde hem zijn eerste Oscarnominatie op. Vele prijzen volgden na zijn rollen in onder meer Walk The Line, The Master en Her. Met de blockbuster Joker won Phoenix eindelijk de Oscar voor Beste Acteur.

In de prachtige zwart-witfilm C’mon C’mon, die nu in de filmtheaters te zien is, vertolkt Joaquin Phoenix de rol van een timide radiojournalist. Daarom lichten we vier van zijn meest geslaagde en uiteenlopende rollen uit en kun je genieten van Her, You Were Never Really Here, The Sisters Brothers en Don’t Worry He Won’t Get Far On Foot. Een ode aan de kameleon van Hollywood.