Picl ♥ Hirokazu Kore-eda

Laat je meeslepen door de oprechte emoties van Kore-eda's maatschappelijke meesterwerken

Het beste van de hedendaagse Japanse cinema – daartoe kun je Hirokazu Kore-eda ongetwijfeld rekenen. Al jaren één van de lievelingen op het Cannes filmfestival, staat de regisseur vooral bekend om het prachtig verfilmen van familiedynamieken.

Zijn hoofdpersonages nemen je altijd mee in een emotioneel en aangrijpend verhaal met een duidelijke maatschappelijke boodschap. Dat hij steevast vergeleken wordt met die andere Japanse grootheid Yasujirō Ozu is dan ook niet zo gek. Al trekt Kore-eda zelf liever de vergelijking met de Britse Ken Loach, bekend om zijn sociaal realistische stijl.

In 1998 brak Kore-eda door met de film After Life en sindsdien domineert hij het witte doek met zijn unieke, tragikomische familiedrama’s. Oprechte emoties combineert hij met uitgeklede scripts en weet daarbij steeds een gevoelige snaar te raken bij publiek over de hele wereld. In 2018 won hij de Gouden Palm op het filmfestival van Cannes met de hartverscheurende film Shoplifters. En vanaf 12 januari is hij terug met zijn nieuwste film Broker.

In het kader van Broker brengen wij enkele van zijn mooiste films terug op je scherm: Nobody Knows (2004), Like Father, Like Son (2013), The Third Murder (2017), Shoplifters (2018) en La vérité (2019).

Stream de films van Hirokazu Kore-eda nu thuis via Picl.