De films van Kieslowski

Herbeleef de menselijke meesterwerken van Poolse regisseur Krzysztof Kieślowski

Eye Filmmuseum en Cherry Pickers brengen de bekendste werken van Krzysztof Kieślowski weer naar de bioscoop en naar Picl. Nog steeds zindert de invloed van de Poolse regisseur na in de hedendaagse cinema. Met zijn menselijke thema’s en indringende cinematografie was hij één van de meest toonaangevende makers van de jaren 80 en 90.

Kieślowski brak buiten Polen door met zijn tiendelige Dekalog, over de betekenis van de Tien Geboden voor de mens. Maar vandaag wordt hij vooral herinnerd voor zijn legendarische Trois couleurs-trilogie, geïnspireerd op de kleuren van de Franse vlag. Hij was een van de weinige filmmakers die het wereldpubliek een kijkje gaf in het ongefilterde leven in communistisch Polen en hij werkte met Franse grootheden als Juliette Binoche, Irène Jacob en Julie Delpy. Kieślowski was een visionaire en heel Europese regisseur wiens stem de filmwereld voor eeuwig heeft beïnvloed.

Op Picl kijk je nu Trois couleurs: Bleu, Trois couleurs: Blanc, Trois couleurs: Rouge, La double vie de Véronique en Blind Chance. Stream de films van Kieślowski nu online via Picl.