Picl ♥ Cate Blanchett

Geen rol is te moeilijk voor deze Australische steractrice met honingzoete stem

Het oeuvre van de Australische Cate Blanchett kun je onmogelijk in één zin samenvatten. Fans van fantasy blockbusters kennen haar ongetwijfeld als de etherische Lady Galadriel in de Lord of the Rings films, terwijl liefhebbers van artistieke cinema haar de hemel in prijzen om haar vertolking van 13 verschillende rollen in Manifesto.

Met haar elegante uiterlijk en lage, hypnotiserende stem wordt ze vaak gecast als nette dame, maar Blanchett laat zich hier niet door beperken. Wist je bijvoorbeeld dat zij de stem insprak van aap Spazzatura in Guillermo del Toro’s Pinnocchio, die alleen maar geluiden maakt? Ze wilde koste wat kost aan de film meewerken en dit was de enige rol die overbleef. Geen probleem voor de hypergetalenteerde actrice, die naast films als Nightmare Alley, The Aviator en The Curious Case of Benjamin Button zich ook los kan laten gaan als overtuigende aap.

In het kader van de release van Tár, de film die Blanchett op het lijf geschreven is (niemand anders kwam in de aanmerking voor haar rol), brengen we drie van haar films terug: Blue Jasmine, Carol en Where’d You Go, Bernadette? Kijk deze films met Cate Blanchett online via Picl.