Achter de Kunst

Ontdek alle geheimen achter de schermen bij musea, verzamelaars en kunstenaars

Kunst inspireert. Maar kunst is ook een vak apart in een wereld waar velen van ons geen toegang tot hebben. Daar brengen we met dit programma verandering in, want iedere film neemt je mee in die vaak ongrijpbare, maar intrigerende wereld van kunst. Neem een kijkje achter de schermen bij toonaangevende musea en leer hoe een tentoonstelling gemaakt wordt. Raak geïnspireerd door wat er leeft in de kantoren van gerenommeerde instellingen; de overduidelijke liefde voor de kunst, maar ook de onvermijdelijke zakelijke kant ervan. Leer bij over het maakproces van kunst, over de macht van de kunstenaar, de verzamelaar, de curator en de bezoeker.

Films over kunst, films over kunstenaars én films over musea komen hier samen om je een bijzondere inkijk te geven in wat er speelt achter de schilderijen, de foto’s en de beeldhouwwerken. Van het Stedelijk Museum en het Rijksmuseum in Amsterdam, het Boijmans Van Beuningen in Rotterdam, tot het activisme van Nan Golding bij het MET in New York. Van oude meesters als Vermeer en Rembrandt tot de kunstenaar van vandaag de dag. Ervaar de schoonheid van kunst op een nieuwe manier.

Stream nu DEPOT – Reflecting Boijmans, All the Beauty and the Bloodshed, Dicht bij Vermeer, White Balls on Walls, Het Nieuwe Rijksmuseum en Mijn Rembrandt on demand op Picl.