Zagros

belgie, familie-eer, herder, Koerdisch, overspel

Deze film is niet meer beschikbaar

Te zien t/m 27 oktober

De Koerdische herder Zagros hoort dat zijn vrouw Havin door zijn familie wordt beschuldigd van overspel. Ze ontkent alles en vlucht met hun dochtertje naar België.

Overtuigd van haar onschuld gaat Zagros hen achterna om in België een nieuw leven te beginnen. Eenmaal in Brussel blijkt Havin toch niet de hele waarheid verteld te hebben en gaat Zagros alsnog twijfelen. Hij moet kiezen tussen de liefde voor zijn vrouw en de eer van zijn familie. Een keuze die steeds moeilijker wordt en Zagros langzaamaan tot wanhoop drijft.

Zagros is het speelfilmdebuut van de Belgisch-Koerdische cineast Sahim Omar Kalifa. Zijn drie eerdere korte films werden samen geselecteerd voor maar liefst 250 festivals en kaapten er in totaal 97 prijzen weg. Ook Zagros heeft veel prijzen ontvangen waaronder de publieksprijs en de prijs voor beste regie op het Arras Film Festival 2017 en de Grand Prix of het Filmfestival van Gent.

‘Sterk speelfilmdebuut met universele zeggingskracht over sociale, religieuze en maatschappelijke druk’ ★★★★ VPRO Cinema

‘ZAGROS is krachtige wereldcinema’ ★★★★ FilmTotaal

‘Schrijnend ontroerend’ ★★★★ Cinemagazine

‘Knap overtuigend’ ★★★ de Volkskrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.