While We’re Young

Zinderende komedie van Noah Baumbach waarin een echtpaar het roer omgooit

Bekijk de film voor €4,99 Bekijk later

Net uit het filmtheater.

Twee gelukkig getrouwde veertigers raken bevriend met twee twintigers, bij wie het leven zoveel leuker en gemakkelijker lijkt. Zouden de levenslessen van dit jonge koppel hun burgerlijke leven iets wilder kunnen maken?

Josh en Cornelia denken alles goed voor elkaar te hebben, tot ze bevriend raken met de twintig jaar jongere Jamie en Darby, naast wie ze opeens wel erg gezapig afsteken. Zo draagt Jamie een hoedje, is anti-smartphone, heeft een enorme collectie grammofoonplaten en typt nog op een typemachine. En zijn vriendinnetje Darby maakt zelf ijs. Hoe cool? Josh en Cornelia zijn helemaal onder de indruk van deze hipsters. Moeten zij hun burgerlijke leventje nu ook van de baan doen en hun eigen speciaalbier brouwen?

Met vilein genoegen – en de nodige inspiratie van Woody Allen – fileert de voor drie Oscars genomineerde Noah Baumbach (Marriage Story, The Squid and the Whale) zowel de hipstercultuur als de angst van veertigers om volwassen te worden. Scherpe dialogen, rake humor en herkenbare personages maken While We’re Young een heerlijke komedie mét sterrencast.

“Regisseur en scenarist Noah Baumbach bewees eerder met films als Greenberg (ook met Stiller) vaak akelig raak de moderne mens te kunnen vangen.” ★★★★ AD

★★★★ VPRO Cinema

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.

Onze programma's

  • Summer of Love

    Dompel je onder in liefde in al haar vormen in misschien wel dé zomer der zomers

    Bekijk programma