What You Gonna Do When The World’s on Fire?

Meesterlijk verhaal over zwarte Amerikanen die vechten voor gerechtigheid

Deze film is niet meer beschikbaar

De nieuwste documentaire van Roberto Minervini (The Other Side) duikt in het dagelijkse leven van zwarte Amerikanen die vechten voor gerechtigheid in de zomer van 2017. Meesterlijk schakelt hij tussen vier verhalen in New Orleans en Jackson County, Mississippi.

De in Italië geboren Roberto Minervini woont in Texas en heeft in de loop der jaren een provocerende filmische stijl en productiewijze ontwikkeld, waarbij hij zich onderdompelt in de gemeenschappen die hij filmt. Hij toont op onthullende wijze levens in de marge die zo vaak over het hoofd zijn gezien. Minervini volgt ditmaal een aantal zwarte Amerikanen die vechten voor gerechtigheid, in de zomer van 2017 opgenomen in stralend zwart-wit.

De afgekickte Judy Hill probeert haar familie en vrienden financieel en emotioneel overeind te houden, nadat haar bar met sluiting wordt bedreigd; de jonge broers Ronaldo en Titus zien met lede ogen aan hoe hun buurt wordt geplaagd door geweld; Kevin, de Indiase chief van Mardi Gras, probeert het culturele erfgoed van zijn volk levend te houden; en The New Black Panthers plegen een huis-aan-huis onderzoek naar een moord, toegeschreven aan de Ku Klux Klan.

Minervini maakte een urgente, intieme film over gemeenschapszin, woede en zelfrespect, en ook een krachtige aanklacht tegen de ideeën van blanke suprematie in het Amerikaanse Zuiden.

What You Gonna Do When The World’s on Fire? ging werd geselecteerd voor de Gouden Leeuw-competitie van het festival van Venetië in 2018, won prijzen in Londen, Wenen en Mar del Plata en was eerder dit jaar te zien op het IFFR.

‘Roberto Minervini is een van de belangrijkste chroniqueurs van het leven in het Amerikaanse zuiden’ ★★★★ NRC

‘Verbazingwekkend hoe intiem en emotioneel geladen de verhalen zijn’ ★★★ De Volkskrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.

Onze programma's

  • Previously Unreleased

    Films die hoge ogen gooiden op internationale festivals en onterecht de bioscoop niet bereikten.

    Bekijk programma