We are X

Docu, Japan, rocklegende, Yoshiki

Deze film is niet meer beschikbaar

Beschikbaar t/m 17 februari 2018

WE ARE X vertelt het fascinerende verhaal van X Japan, de meest succesvolle – maar tot dusverre in Nederland onbekende – Japanse rockband aller tijden. Onder de bezielende leiding van frontman, drummer, pianist en componist Yoshiki verkocht de band meer dan 30 miljoen platen en weet een wereldwijde schare fans aan zich te binden: van Sir George Martin, KISS en Stan Lee tot de Japanse keizer. De afgelopen drie decennia volgde regisseur Stephen Kijak (Stones in Exile, Scott Walker: 30 Century Man) de band en legde haar bewogen geschiedenis vast: van de opkomst van Yoshiki in de jaren ’80, het tragische uiteenvallen van X Japan in 1997 – door ruzies, de dood van een bandlid en de aanhoudende depressies van Yoshiki – tot de comeback met een memorabel concert in Madison Square Garden in New York in 2014.

We Are X is een intiem portret van een gekwelde, maar onstuitbare en charismatische rockster die wereldwijd miljoenen mensen met zijn muziek weet te raken.

WE ARE X – van de makers van Searching for Sugar Man – werd eerder geselecteerd voor onder andere het Sundance Film Festival, SXSW (winnaar publieksprijs), BFI London Film Festival en IDFA.

‘Waanzinnig goed, als ze niet Japans waren geweest, waren ze wereldberoemd geworden. Beter dan Metallica.’ Aly Derks (directeur IDFA)

‘The most dramatic rock story you’ve never heard’ MTV

‘Fascinating, redemptive story, dazzlingly presented’ MetalTalk.net

‘A testament to sheer will power’ The Hook

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.