Una Mujer Fantastica

chili, gender, liefde, oscar winnaar

Deze film is niet meer beschikbaar

Beschikbaar t/m 22 april 2018

In het kader van het Movies That Matter Festival biedt Picl films aan die aanzetten tot nadenken en ogen openen, met o.a.: Oscarwinnar Una Mujer Fantastica.

De transseksuele Marina en haar twintig jaar oudere vriend Orlando zijn verliefd, gelukkig en bezig een gezamenlijke toekomst op te bouwen. Maar wanneer hij plotseling komt te overlijden is het leven zoals Marina dat kende plotseling voorbij. Tijd om te rouwen wordt haar niet gegund. Zowel de doktoren als zijn familie zijn argwanend over haar exacte rol bij zijn dood. Terwijl er een onderzoek wordt gestart, sluit zijn familie, die de relatie nooit heeft geaccepteerd, haar volledig buiten. Ze is niet welkom op de begrafenis en wordt zijn appartement uitgezet. Marina laat zich echter niet zomaar buitenspel zetten en vecht voor haar recht om zichzelf te kunnen zijn.

Volgens artistiek directeur van het Movies That Matter Festival, Dirk van der Straaten, een zeer terechte winnaar van de Oscar. Sebastián Lelio’s tweede film maakte een diepe indruk op hem: “Een film over onvoorwaardelijke liefde, onbegrip en bekrompenheid, op zo’n filmische manier neergezet dat het je niet snel loslaat.”

Meer films zien uit het programma van het Movies That Matter Festival? The Bastard en I Am Not Your Negro zijn ook online te zien op Picl.

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.

Onze programma's