Ubiquity

intrigerende inkijk in het leven van ballingen van de draadloze wereld

Deze film is niet meer beschikbaar

Te zien t/m 6 oktober

Laat het leven zien van drie ballingen van de draadloze wereld en toont ons een ander perspectief dan de verrukkelijke beelden in reclames voor smartphones en slimme apparaten.

Internetgiganten als Facebook, Google en telefoonproviders over de hele wereld willen het wereldwijde web van digitale netwerken volledig dekkend maken, zodat we altijd en overal met het internet verbonden zijn. Maar dit is niet voor iedereen de ultieme toekomstdroom. Sommige mensen zijn overgevoelig voor elektromagnetische straling en worden ziek van de onzichtbare pulsen van Wifi-routers, smartphones en zendmasten. Dit dwingt hen om de draadloze wereld te ontvluchten.

De Zweedse ingenieur Per Segerback stond aan de wieg van de smartphone. Nu leeft hij al 18 jaar in het bos, omdat hij ziek werd van de straling. Ook Asaka in Tokio en Anouk in Weesp hebben last van de straling van het onzichtbare web. Hoe klinken de onzichtbare pulsen in hun oren? Waar vinden zij nog een veilige plek nu het wereldwijde web van zendmasten zich sluit? En zijn zij misschien wel onze sensoren in deze stralende nieuwe tijd?

‘Zet stralingsleed, elektrosmog, wifistress of hoe je het wil noemen, met overtuiging op de kaart’ ★★★★ Trouw

‘Hoewel de invalshoek van Ubiquity nieuwswaardig is, is de uitvoering vooral kunstzinnig en origineel.’ Algemeen Dagblad

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.