Time Trial

Wielerfilm die je het peloton van binnenuit laat ervaren

Deze film is niet meer beschikbaar

Te zien t/m 11 november

Brengt ons dichter bij wielrenner David Millar en de weg naar zijn ultieme Tour de France.

Het einde van een sportcarrière is een race tegen de klok en een gevecht met de onvermijdelijke ondergang. De verslavende behoefte om te blijven strijden tart elke logica en zorgt voor een tegelijk fascinerend en pijnlijk drama. Time Trial volgt de Schot David Millar tijdens zijn laatste wedstrijden en zijn ultieme Tour de France.

We zitten midden in het peloton, lijden mee tijdens onmogelijke beklimmingen, vliegen mee tijdens razendsnelle afdalingen en liggen na afloop naast hem in de hotelkamers om te recupereren. We rijden mee in een volgauto, een bron van comfort, bevoorrading en korte verlichting van de kou. En we weten dat met elke afgelegde kilometer de definitieve eindstreep dichterbij komt.

Voor zijn eerste lange documentaire maakte regisseur Finlay Pretsell gebruik van de nieuwste technieken, speciaal geprepareerde voertuigen en op de racefietsen gemonteerde camera’s. De soundtrack is van Dan Deacon.

“Hilarisch. Op de huid gefilmd, prachtige beelden en emoties genoeg. Wielrennen kost energie, maar naar Time Trial kijken geeft je energie. Stoempen maar!” – De Protagonisten

“…intieme scenes die je heel dichtbij laten komen en deze atleten in je hart doet sluiten. Zelfs als je weinig met wielrennen hebt.” – VARA Gids

‘Een prachtig trieste afscheidsfilm over de berouwvolle dopingzondaar David Millar.’ – NRC

‘Impressionistische, bij vlagen fenomenale wielerdocumentaire.’ – de Volkskrant

‘Een schitterende documentaire.’ – Het is Koers

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.