This Is Not a Burial, It’s a Resurrection

Betoverend en poëtisch sprookje over de kracht van een kleine gemeenschap

Deze film is niet meer beschikbaar

In een klein bergdorp in het prachtige Lesotho moeten vele inwoners gedwongen hun huizen verlaten. Wat doet die grove ontworteling met de sociale verhoudingen, eeuwenoude tradities en ieders spirituele identiteit?
 “Een film met lef en visie”

★★★★ Trouw

 


 

De 80-jarige weduwe Mantoa bereidt zich voor op het einde van haar leven door alvast haar uitvaart te regelen en afscheid te nemen van wereldse zaken. Als ze denkt haar zaken op orde te hebben, wordt bekendgemaakt dat haar hechte gemeenschap moet wijken voor de aanleg van een waterreservoir. Alle dorpelingen moeten verkassen naar stedelijke gebieden om hun huizen, akkers, begraafplaats, levens en tradities voorgoed achter te laten. Terwijl de meesten vooral overdonderd zijn door het nieuws, ontlokt het bij Mantoa juist een hernieuwde levenslust. Ze is geenszins van plan om te wijken voor de zogenaamde vooruitgang.

Filmmaker en beeldend kunstenaar Lemohang Jeremiah Mosese verwerkte in dit melancholische en moderne sprookje het verhaal van zijn eigen grootmoeder en van vele medebewoners van landelijke gebieden in Lesotho die met eenzelfde problematiek te maken krijgen.
 


 

“Regisseur en kunstenaar Lemohang Jeremiah Mosese overdondert met beeldschone beelden.” ★★★★ NRC

“Verweesde moeder, guerrillastrijder en heilige in wording, Twala’s heldin is het allemaal.” ★★★★ de Volkskrant

“Prachtig magisch-realistisch drama” ★★★★ VPRO Cinema

“Een glorieuze zwanenzang” – Het Parool

“Indringende, overtuigende film” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.