The Therapy

Emotionele inkijk in de wereld van conversie-therapie en de wil om 'normaal' te zijn

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Let op: deze film is Engels ondertiteld.

In de orthodoxe gemeenschap van Israël volgen we twee mannen die moeite hebben te zijn wie ze willen zijn. Op aanraden van hun rabbi volgen ze conversietherapie: een enorm omstreden en schadelijke vorm van therapie die hen hetero moet maken. Een open en kwetsbare documentaire.

De 54-jarige Lev worstelt al sinds zijn studententijd met zijn seksualiteit. Nadat zijn vrouw van hem scheidde toen ze erachter kwam dat hij homoseksueel materiaal bekeek op internet, wendde Lev zich in wanhoop tot zijn rabbi. Die raadde een conversietherapeut aan. Voor Lev, die we volgen in groepsessies en conversaties met zijn therapeut, helpt de therapie hem ‘te zijn wie ik wil zijn’. Hij hoopt in zijn woorden ‘normaal’ te worden, zodat hij weer met een vrouw kan trouwen.

Student Ben (23) groeide op in de ultraorthodoxe gemeenschap. Hij volgt al zeven jaar conversietherapie en heeft een sterke band met zijn therapeut. Maar nu hij wetenschappelijk onderzoek doet naar de praktijk, komt hij erachter dat conversietherapie lang niet zo behulpzaam is als hij dacht. Integendeel, het is zeer schadelijk. Langzaam probeert hij ervan los te komen. Maar is hij echt klaar om trots te zijn op zijn homoseksualiteit?

Deze film is onderdeel van Movies that Matter On Tour.

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.