The Reports on Sarah and Saleem

liefdesaffaire mondt uit in een politieke thriller

Deze film is niet meer beschikbaar

Te zien t/m 6 januari

Hoe een simpele affaire tussen een Joodse vrouw en een Palestijnse man in een verdeeld Jeruzalem leidt tot een politieke spionagethriller.

Stiekem seks hebben op de achterbank van een bestelbusje: dat is waar de relatie van Sarah en Saleem uit bestaat. Een paar keer per week, als Sarah haar café heeft gesloten en Saleem klaar is met zijn bestellingen. Een slim idee is het niet, want Saleem is getrouwd met de zwangere Bisan en Sarah met de militair David. Wat de affaire nog gewaagder maakt: zij is Joods, hij Palestijns. En in het gedeelde Jeruzalem is zoiets geen privézaak. Nadat Sarah en Saleem samen in een club in Bethlehem zijn gesignaleerd, duurt het niet lang of Saleem krijgt van twee kanten de veiligheidsdiensten op zijn nek. Een simpel geval van overspel verandert in een spionagezaak, die een extra politieke dimensie krijgt door het feit dat Sarahs echtgenoot een hoge functie in het Israëlische leger bekleedt.

The Reports on Sarah and Saleem werd dit jaar op het IFFR geprezen met de Hubert Bals Fund Audience Award en de Special Jury Award 2018.

‘Veel belovend’ ★★★★ Filmtotaal

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.