The Remix: Hip Hop X Fashion

Documentaire over de invloed van mode op de hiphop-scene

Deze film is niet meer beschikbaar

Voorafgaand aan deze film kijk je Fuckboy Season, een korte film van Shannon Kanhai, synopsis onderaan deze pagina.

Documentaire over de vrouwelijke invloed van styliste Misa Hylton en designer April Walker op de hiphop scene in de jaren 80 en 90.

De opkomst van hiphop in de jaren 80 en 90, een veelal door mannen gedomineerde scene, beïnvloedde sterk het modebeeld. Toen ook vrouwelijke artiesten als Mary J. Blige, Missy Elliot en Lil’Kim eenmaal onderdeel waren van de gevestigde orde, groeide de invloed van vrouwelijke modeontwerpers en stylistes.

The Remix: Hip Hop X Fashion volgt de opkomst van fashion architect Misa Hylton en streetwear designer April Walker, die hun stempel hebben gedrukt op het hiphop modebeeld. The Remix toont de grootse impact die deze vrouwen, en Dapper Dan en Kerby Jean-Raymond, hadden op zowel de mode-industrie als de hiphop scene.

Korte film: Fuckboy Season
In Fuckboy Season voelt een player voor het eerst wat echte liefde is. Damian is dj die zich als ‘frequente datingapp-gebruiker’ best senang voelt met zijn vele seksdates. Maar dan ontmoet hij Mischa, die eigenlijk niet meer zit te wachten op niet-serieus liefdesmateriaal. Na één nacht en dag met elkaar gespendeerd te hebben, ervaart Damian voor het eerst nieuwe gevoelens. Maar dan steekt zijn bindingsangst de kop op.

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.