The Poetess

feminisme, religie, Saudi-Arabië

Deze film is niet meer beschikbaar

Hoe deelname aan een talentenjacht de Saudie-Arabische dichteres Hissa Hilal internationale roem en doodsbedreigingen opleverde.

Hissa Hilal, dichteres en activiste uit Saoedi-Arabië zoekt de grenzen op van haar dagelijkse strijd voor verandering. Gesluierd en gekleed in haar niqaab, doet ze mee aan een talentenjacht op televisie voor Arabische dichters. Hilal is niet alleen charismatisch op het podium, maar ook intelligent en uitgesproken. Met haar gedichten spreekt ze zich uit tegen religieus extremisme en pleit ze voor een vredelievende islam. Het resultaat? Internationale roem en een aantal doodsbedreigingen.

The Poetess schetst aan de hand van gesprekken met Hissa en televisiefragmenten van de Million’s Poet show een beeld van de Saudische samenleving; hoe het openbare leven voor vrouwen door de jaren heen drastisch veranderde door de toenemende striktheid en steeds extremere religieuze regelgeving.

The Poetess is onderdeel van Movies that Matter On Tour en in de maand oktober te zien in 17 filmtheaters door het land. Kijk hier voor locaties en data.

Movies That Matter On Tour gemist in de maand oktober en november? Bekijk hier het hele programma.

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.

Onze programma's