The Obscure Life of the Grand Duke of Corsica

Verrassend, licht absurd én geestig verhaal over een architect en groothertog op Malta

Bekijk de film voor €8,50

Nu ook te zien in het filmtheater.

Alfred Rott heeft een reputatie als rokken-jagende, grofgebekte maar ook geniale architect. Na onenigheid met opdrachtgevers over een nieuw kunstcentrum in Brussel bezoekt Rott een exclusieve orgie waar hij een uitnodiging krijgt van een rijke, excentrieke kluizenaar die zichzelf ‘The Groothertog van Corsica’ noemt.
 “Pretentieus en absurd, origineel en veelzeggend”

de Filmkrant

 


 

De groothertog, residerend op Malta, geeft Alfred de opdracht om een mausoleum te bouwen als voorbereiding op zijn dood. Een malaria-uitbraak van epidemische omvang doet de bevolking op de vlucht slaan. Te midden van de ontstane chaos besluit Alfred te blijven om het project af te ronden dat mogelijk de belangrijkste creatie van zijn carrière wordt.

De rol van Alfred wordt vertolkt door de Britse acteur Timothy Spall. Je kunt hem kennen als Peter Pippeling uit de Harry Potter reeks. Voor zijn rol in Mr. Turner won Spall de prijs voor Beste Acteur op het filmfestival van Cannes.
 


 

“Een prettig vreemde film […] tegelijk pretentieus en banaal” – Het Parool

“Graham toont zich […] een begenadigd en origineel verteller, die zich niet stoort aan filmconventies én een coherent, beeldschoon, boeiend en geestig product aflevert” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.