The Man Who Sold His Skin

Een Syrische vluchteling ruilt zijn rug voor een visum naar Europa

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Voorafgaand aan deze film bekijk je de korte animatiefilm Bristles, aangeboden door Ultrakort.

Sam wordt van zijn grote liefde gescheiden en ontvlucht Syrië. Wanneer hij de beroemde en provocerende kunstenaar Jeffrey Godefroi ontmoet, die van ongebruikelijke objecten waardevolle kunst maakt, krijgt hij de kans om naar Europa te reizen. In ruil voor een rugtatoeage van een Schengenvisum, krijgt hij de echte versie.
 “Blijft luchtig met een fijne satirische ondertoon”

★★★★ VPRO Cinema

 


 

Niet alleen betekent dat een einde aan zijn uitzichtloze bestaan als vluchteling, hij komt zo ook dichterbij zijn geliefde die in Brussel is beland. Sam groeit uit tot een levend kunstwerk dat miljoenen waard is op de kunstmarkt. De vrijheid die hij dacht te vinden, blijkt schijn. Kan hij aan zijn eigen lichaam ontsnappen?

The Man Who Sold His Skin werd genomineerd voor Beste Buitenlandse Film bij de Oscars en was de openingsfilm van het Movies that Matter Festival. De film wordt gedragen door Yahya Mahayni er er op het filmfestival van Venetië vandoor ging met de award voor Beste Acteur in het Orizzonti programma. De film is los geïnspireerd op een origineel kunstwerk van Wim Delvoye.
 


 

“De film loopt bijna over van de grote, uitdagende thema’s, maar blijft verrassend coherent en luchtig, met een fijne satirische ondertoon.” ★★★★ VPRO Cinema

“Een prikkelend en slim uitgewerkt verhaal” ★★★ Trouw

“Visueel en qua thematiek zoekt regisseur Kaouther Ben Hania waar het schuurt.” ★★★ de Volkskrant

“De kilheid past perfect bij de aangesneden onderwerpen.” ★★★ NRC

 


 

Over Bristles
Wanneer de mooiste verfkwast in de pot opeens uitdroogt, doet hij er alles aan om zijn prachtige haren te redden en weer te kunnen verven.

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.