Thank you for the rain

klimaatverandering, van boer naar activist

Deze film is niet meer beschikbaar

Te zien t/m 31 december

Een opmerkelijke documentatie van de gevolgen van klimaatverandering in de leefomgeving van de Keniaanse boer Kisilu.

Vijf jaar geleden begon de Keniaanse boer Kisilu met het vastleggen van zijn leven, toen hij een camera kreeg van de Noorse filmmaker Julia Dahr. Hij filmt het leven van zijn gezin, het dorp waarin hij woont en de steeds extremere weersomstandigheden in zijn land. Aanvankelijk is er enorme droogte en wacht de gemeenschap met smart op regen. Maar als deze eenmaal komt, zijn de gevolgen niet te overzien: een ongekend harde storm vernietigt hun huis en een enorme overstroming verwoest alle gewassen.

Kisilu begint een lokale beweging voor boeren om meer aandacht te vragen voor de desastreuze gevolgen van klimaatverandering. Dit brengt hem zelfs bij de grote klimaatconferenties in Oslo en Parijs. Maar in zijn gevecht voor een betere wereld, blijkt het klimaat niet zijn enige vijand: bureaucratie, politieke belangen en arrogantie gooien meermaals roet in het eten.

Thank You For the Rain is onderdeel van Movies that Matter On Tour en in de maand oktober te zien in 17 filmtheaters door het land. Kijk hier voor locaties en data.

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.

Onze programma's