Tamara

biografiefilm, LGBTQ, Movies That Matter, topadvocaat, venezuela

Deze film is niet meer beschikbaar

Beschikbaar t/m 31 januari 2018

Deze film is Engels ondertiteld

Venezolaans topadvocaat Teo Adrian identificeert zich als een vrouw. De samenleving dwingt haar echter om deze transgevoelens in de kast te verbergen, totdat het echt niet meer anders kan. In deze biografiefilm gebaseerd op haar echte leven volgen we de transformatie van Teo naar Tamara Adrian.

Lange haren, hoge hakken en subtiel gebruik van make-up. Terugkerend uit Parijs ziet Teo Adrian er zelfverzekerd uit als een man die zich als vrouw kleed. Het lijkt de eerste stap te zijn in Teo’s transformatie naar Tamara, maar dan stapelen de problemen zich op. Teo’s moeder wordt ziek. Ze blijft in huis om haar moeder te verzorgen, maar kan met haar vrouwelijke uiterlijk geen baan vinden in het conservatieve Venezuela. Daarom stopt Teo haar transgevoelens in de kast om weer mee te draaien in de samenleving. Haar gender kan ze echter niet voor altijd geheimhouden.

Met Tamara maakt Venezolaans regisseur Elia Schneider een ontroerende biografiefilm over Tamara Adrian, een van de voornaamste LGBTQ-advocaten van Venezuela en de eerste transvrouw in het Venezolaans congres. We volgens Teo/Tamara vanaf haar onzekere eerste stappen richting transformatie: intense bezoeken aan de psycholoog gaan gepaard met extatische scènes op feestjes waar ze even haar ware zelf kan zijn. Schneider laat zo zien hoe zwaar het is om een dubbelleven in je eigen lichaam te leiden.

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.