Sweet Thing

Een hartverwarmende ode aan de jeugd verpakt als tegendraads maar warm drama

Deze film is niet meer beschikbaar

Voorafgaand aan deze film bekijk je de korte animatiefilm Tourist Trap, aangeboden door Ultrakort.

Billie (15) en haar broertje Nico (11) leven bij hun vader Adam een geïmproviseerd idyllisch bestaan. Maar telkens als hij naar alcohol grijpt, maakt geborgenheid plaats voor een delirium van tranen en schuld.

Hun excentrieke moeder is er al jaren vandoor en heeft een toxische relatie met Beaux, eveneens een drinker, maar van een ander soort. Als Adam gedwongen in de rehab verdwijnt, nemen Billy en Nico de benen met hun nieuwe vriend Malik, ook een emotionele wees, op zoek naar zijn vader die in Florida zou wonen. De tocht van de drie wordt een magische ervaring met ups en downs, gedragen door de hoop en veerkracht van de jeugd.

Sundance-winnaar en indy-icon Alexandre Rockwell brengt met Sweet Thing een tegendraads maar warm drama dat op het festival van Berlijn bekroond werd met de Kristallen beer.

“Het evenwicht tussen grote mensenverdriet en kinderlijke onbezonnenheid is precies goed.” ★★★★ Trouw

“Een oprecht, bitterzoet en in essentie erg lief kleinood” ★★★ Volkskrant


Over Tourist Trap
Wat een ontdekking: een paradijselijk eiland met ongerepte natuur en bijzondere tropische vogels. Maar het genot blijkt van korte duur als het eiland in een mum van tijd wel héél populair wordt. Een ultrakorte animatie gerealiseerd in het kader van de elfde editie van Ultrakort, dat korte animatiefilms van Nederlandse bodem in de bioscopen en filmtheaters brengt.

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.