Sons of Honour

Indringende documentaire over de zonen van de levensgevaarlijke 'Ndrangheta maffia'

Bekijk de film voor €8,50 Bekijk later

Nu ook te zien in het filmtheater.

Nog 4 dagen beschikbaar

Deze film wordt aangeboden met een contextgesprek na afloop waarin Zara Toksöz van De Balie met onderzoeker Hans Moors en jurist Mike Bindraban spreekt over de werking van criminele families en de controversiële Italiaanse aanpak.

Over de film
In de meest gewelddadige regio van Italië vecht een dappere rechter tegen de heersende ‘Ndrangheta maffia’ door jonge jongens weg te halen bij hun extreem machtige en gewelddadige families. Regisseur Sophia Luvarà – die zelf in de regio opgroeide – kreeg onbeperkt toegang en geeft een inkijk in het leven van de jongens tijdens hun controversiële heropvoedingsprogramma. Deze documentaire volgt via de rechter en zijn team de zonen van de gevaarlijkste mannen van Italië.

Sons of Honour is een indringende documentaire over jongens die zijn veroordeeld tot een heropvoedingsprogramma en een dappere rechter die vecht om de cyclus te doorbreken.

Contextgesprek Sons of Honour door De Balie
In dit nagesprek spreekt programmamaker Zara Toksöz met onderzoeker Hans Moors en jurist Mike Bindraban over de werking van criminele families en de controversiële Italiaanse aanpak. Werkt het heropvoedingsprogramma of moet er gezocht worden naar een alternatief? Wat kan Nederland, waar ook georganiseerde misdaadfamilies een groot probleem zijn, leren van de Italiaanse aanpak?

Sons of Honour is een co-productie van Witfilm en de NTR. Het nagesprek is verzorgd door de Balie in samenwerking met Picl.

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.