Shadow Game

Aangrijpend coming of age-verhaal van jonge vluchtelingen op reis door Europa

Deze film is niet meer beschikbaar

Drie jaar lang volgden regisseurs Eefje Blankevoort en Els van Driel verschillende jongeren op hun tocht door Europa: van Griekenland tot Servië en van Bosnië en Herzegovina tot Italië en Nederland.

De tieners doorkruisen besneeuwde landschappen en mijnenvelden, en komen onderweg agressieve grenspolitie tegen. Het bereiken van de eindbestemming is moeilijker dan ooit. Zullen ze alle obstakels overwinnen en een nieuw thuis vinden?

Shadow Game is een avontuurlijke reis door Europa met pubers als onze gidsen. Een deel van het materiaal is door de jongens zelf op hun telefoon gefilmd. In deze mozaïekvertelling worden hun ervaringen samengesmeed tot een universeel verhaal.

Online nagesprek om 20.15 uur
In samenwerking met Prodemos organiseert Filmhuis Den Haag een online nagesprek. We gaan live in gesprek met de regisseur Eefje Blankevoort en Tineke Ceelen, directeur Stichting Vluchteling. De moderator is Eveline van Rijswijk, o.a. programma- en theatermaker en presentator bij het online & televisieprogramma van de Universiteit van Nederland. Het nagesprek volg je op 6 mei om 20:15 hier.

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.