Shadow Game

Aangrijpend coming of age-verhaal van jonge vluchtelingen op reis door Europa

Bekijk de film voor €3,99 Bekijk later

Net uit het filmtheater.

Deze film is niet meer beschikbaar

Winnaar Gouden Kalf voor Beste Lange Documentaire

Inclusief Movies that Matter Q&A met de regisseurs Eefje Blankevoort en Els van Driel

Na hun door oorlog verscheurde land te zijn ontvlucht, proberen deze jonge vluchtelingen in Europa bescherming te vinden. Maar het bereiken van die eindbestemming is moeilijker dan ooit.
 “Wil de kijker zo dicht mogelijk bij hun vluchtervaringen brengen en slaagt daarin voortreffelijk”

de Filmkrant

 


 

Drie jaar lang volgden regisseurs Eefje Blankevoort en Els van Driel verschillende jongeren op hun reis door Europa: van Griekenland tot Servië en van Bosnië en Herzegovina tot Italië en Nederland. De tieners doorkruisen besneeuwde landschappen en mijnenvelden, en komen onderweg agressieve grenspolitie tegen. Een deel van het materiaal is door de jongens zelf op hun telefoon gefilmd.

In deze mozaïekvertelling worden hun ervaringen samengesmeed tot een universeel verhaal. Een verhaal van ontberingen en uitbuiting, maar ook van volharding, warmte en de kracht van de menselijke geest. Zullen ze alle obstakels overwinnen en een nieuw thuis vinden?

Movies that Matter Q&A
Shadow Game ging in wereldpremière op het Movies that Matter festival dat afgelopen april plaatsvond. Remke de Lange (Trouw) spreekt de regisseurs van de film Eefje Blankevoort en Els van Driel over waarom ze de film wilden maken, wat hun plannen met de film zijn en of hun aanwezigheid effect heeft gehad op de reis van de jongens. Ook aan het woord: Margje de Koning (artistiek directeur Movies that Matter), Iris Lammertsma (producent Witfilm) en Mohammed Al Khalefa (één van de protagonisten uit de film).

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.