Rifkin’s Festival

Deze romantische komedie van Woody Allen is een liefdevol eerbetoon aan film

Deze film is niet meer beschikbaar

Voorafgaand aan deze film bekijk je de korte animatiefilm Tourist Trap, aangeboden door Ultrakort.

Wanneer filmliefhebber Mort Rifkin zijn echtgenote, publiciteitsagent Sue, vergezelt naar het San Sebastian Film Festival in Spanje vermoedt hij dat haar fascinatie met haar jonge cliënt, filmregisseur Philippe, misschien wel iets verder gaat dan alleen die van werk.

Terwijl Philippe’s film overladen wordt met overdadige lof, vindt Mort deze maar banaal en dwalen zijn gedachten af naar de filmklassiekers waar hij ooit les over gaf. Mort’s constante afkeuring van Philippe, iemand die belangrijk is voor Sue als client maar ook als persoon die ze erg bewondert, zet hun toch al kwetsbare huwelijk onder druk. Mort vrolijkt wat op wanneer hij dokter Jo Rojas ontmoet, een gelijkgestemde ziel die lijdt onder haar huwelijk met de uitbundige schilder Paco.

Met absurdistische humor vermengt Woody Allen’s Rifkin’s Festival onwerkelijke situaties met verhalen over liefde, hartenzeer en brengt hiermee een liefdevol eerbetoon aan de altijd transformerende kracht van film.

Rifkin’s Festival is filosofischer van aard dan de meeste van zijn recente films. Grappiger en milder ook, met een slotakkoord dat je zowaar vernieuwend zou kunnen noemen.” ★★★ Volkskrant

“Wie Woody Allens films trouw volgt, moet Rifkin’s Festival zeker gaan zien, want al die films achter elkaar zijn een reflectie van Allens leven. En dat maakt deze film de moeite waard.” ★★★ Trouw


Over Tourist Trap
Wat een ontdekking: een paradijselijk eiland met ongerepte natuur en bijzondere tropische vogels. Maar het genot blijkt van korte duur als het eiland in een mum van tijd wel héél populair wordt. Een ultrakorte animatie gerealiseerd in het kader van de elfde editie van Ultrakort, dat korte animatiefilms van Nederlandse bodem in de bioscopen en filmtheaters brengt.

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.