Regard Noir

Documentaire van Aïssa Maïga over de nood aan diversiteit in de filmwereld

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Er is van deze film geen trailer beschikbaar.

Actrice en regisseur Aïssa Maïga gaat op een internationale reis met als vraag: waarom is er zo weinig ruimte voor diversiteit in de film- en televisiewereld?

Aïssa Maïga is een in Senegal geboren Franse actrice, regisseur, schrijver, producer en activist. Maïga werkte samen met grote auteurs zoals Michael Haneke, Abderrahmane Sissako en Michel Gondry, en speelde onlangs in het regiedebuut van Chiwetel Ejiofor. Ze regisseerde ook Above Water en is medeoprichter van het DiasporAct collective.

Voor Regard Noir interviewt Maïga professionals uit de film en televisie-industrie over hun ervaringen. Aan het woord komen regisseurs en acteurs, onder wie Ryan Coogler, regisseur van de film Black Panther, en actrice Adel Haenel (die ook te zien was in L’Étang in Holland Festival 2021). In alle gesprekken staat het gebrek aan meerstemmige representatie op het witte doek centraal.

Samen met filmpodium Pepr presenteert het Holland Festival de documentaire Regard Noir, die verband houdt met het werk van associate artist Angélique Kidjo. De carrière van de uit Benin afkomstige zangeres Angélique Kidjo staat in het teken van bruggen bouwen tussen verschillende culturen, verschillende muziekstijlen en verschillende generaties. Kidjo, die ook UNICEF-ambassadeur is, zingt onder meer over de dreigende klimaatcrisis en over belangrijke sociale thema’s, zoals raciale ongelijkheid.

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.