Raw

Deze film is niet meer beschikbaar

Beschikbaar t/m 21 februari 2018

Ontgroeningen zijn zwaar, zeker als ze tegen je principes ingaan. Dat ondervindt Justine, een vegetariër in haar eerste jaar dierengeneeskunde, die een rauw levertje moet eten. Hierna begint haar onverwachtse honger naar vlees steeds meer uit de hand te lopen.

In deze ongewone coming of age film ontpopt Justine zich na haar eerste ervaring met vlees, als een kannibaal. Het begint met dat rauwe levertje en eindigt met flinke happen uit het been van haar bedpartner. Raw volgt deze kersverse student op de voet, terwijl ze leert te leven met haar bizarre, seksuele honger naar vlees. Dat blijkt een ongemakkelijke combinatie met het onwennige eerste jaar aan de universiteit te zijn. Gelukkig wordt ze bijgestaan door haar grofgebekte oudere zus die dezelfde opleiding volgt en door Adrien, haar homoseksuele kamergenoot.

Met haar debuutfilm bewijst Julia Ducournau een uniek regisseur die elementen van horrorfilms combineert met het coming of age drama. In Raw vangt ze zo de ongemakken van jongvolwassenen die leren leven met een nieuwe omgeving, nieuwe vrienden en nieuw gevonden seksualiteit.

‘Wat een talent voor sfeer en grandioos vervreemdende beelden’ ★★★★ de Volkskrant

‘De onbesuisde Ducournau en de uitstekende actrice gaan niets uit de weg om de transformatie tot in de kleinste details akelig fascinerend en geloofwaardig te maken’ ★★★★ Het Parool