Que dios nos Perdone

Spaanse crimethriller tijdens een broeierige zomer in Madrid

Deze film is niet meer beschikbaar

Te zien t/m 10 oktober

Een Spaanse zomerthriller waarin twee detectives in het drukke en bloedhete Madrid op jacht gaan naar een seriemoordenaar die het op oudere vrouwen gemunt heeft.

In de broeierige zomer van 2011 in Madrid werken twee rechercheurs aan een zaak waarbij een gewelddadige seriemoordenaar het heeft voorzien op oudere vrouwen. In de hitte van de Spaanse miljoenenstad worden in diezelfde periode massale straatprotesten georganiseerd tegen de economische malaise en zijn anderhalf miljoen gelovigen in afwachting van paus Benedictus XVI. Het bezorgt de veiligheidsdiensten de nodige kopzorgen. De gesloten workaholic Velarde (Antonio de la Torre) en de explosieve Alfaro (Roberto Alamo) – beiden niet vrij van persoonlijke problemen – worden dan ook geacht dit zo spoedig en zo stil mogelijk op te lossen.

Langzaam ontrafelt zich het psychologische profiel van zowel de dader als de rechercheurs, die zichzelf allemaal in zekere mate niet in de hand hebben. De dader is het duo echter steeds een stap voor. Roberto Álamo (La piel que habito) en Antonio de la Torre (La isla minima, The Fury of a Patient Man) spelen de hoofdrollen in deze pakkende film vol suspense.

De psychologische crime thriller van Rodrigo Sorogoyen (Stockholm) was een groot succes in Spanje en Frankrijk. In San Sebastian won de film de juryprijs voor beste scenario; Roberto Álamo werd voor zijn vertolking bekroond met een Goya, Feroz en José María Award.

‘Sterke en meedogenloze Spaanse thriller’ ★★★★ De Telegraaf

‘Verbluffende visuele spierballen…geen superheld die daar deze zomer aan kan tippen.’ Het Parool

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.