QT8: The First Eight

Een heerlijke documentaire over de iconische filmmaker Quentin Tarantino

Deze film is niet meer beschikbaar

Een glorieuze en opwindende film over de exceptionele filmmaker Quentin Tarantino en de eerste acht films die hij heeft gemaakt. Tjokvol fantastische fragmenten en met verrukkelijke anekdotes, waardoor je geheid fan wordt mocht je dat nog niet zijn.

Vol bewondering vertellen vaste acteurs als Samuel L. Jackson en Christoph Waltz over de eigenzinnige werkwijze van Tarantino, over hoe beroemde scènes tot stand kwamen, hoe liefdevol hij omgaat met zijn acteurs en actrices en hoe alles met alles verbonden is in zijn films.

Hij is een autodidact die op 15-jarige leeftijd school verlaat en volkomen overtuigd van zijn eigen artistieke kunnen, meteen vanaf het begin alles op zijn eigen en unieke manier doet. Zijn filmsets zijn ‘hard-working movie parties’ waar zijn wil wet is, maar hij ook een sfeer creëert van gezamenlijke opwinding en ontdekking. Achter de camera schatert hij om zijn eigen vondsten en danst hij mee tijdens de beroemde dansscène in Pulp Fiction. Van de armoedzaaier die hij was toen hij nog logeerde bij iemand op de bank als hij Reservoir Dogs maakt, tot de man die op grootse wijze John Travolta en Pam Grier weer terugbrengt in de spotlights.

Hij houdt zoveel van film, tot de meest obscure tv-series toe, dat hij iedereen die met hem werkt er mee infecteert en ons na het zien van deze film ook. Het maakt dat je met nieuwe ogen naar zijn films kijkt en ze eigenlijk zo snel mogelijk weer opnieuw wil zien. Het is bijna ongelofelijk dat over de regisseur van iconische films als Pulp Fiction, Jackie Brown, Kill Bill en Django Unchained nooit eerder een film is gemaakt. En ook deze verdween bijna in de juridische puinhoop die volgde op de MeToo-aanklachten tegen Harvey Weinstein en zijn bedrijf. Naar verluidt alleen dankzij de hulp van Tarantino zelf, kreeg regisseur Tara Wood haar film terug en kunnen we hem alsnog zien.

“Vermakelijk is de parade van bekende koppen en beproefde anekdotes wel. En je krijgt bij elk fragment de aandrang om weer eens een Tarantino te gaan zien.” – Parool

★★★ Trouw

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.