Possessed

Deze film is niet meer beschikbaar

Beschikbaar t/m 9 september 2018

Possessed verbeeldt de effecten van de smartphone op onze maatschappij en ons zelfbeeld.

Een jonge hoofdpersoon (Olivia Lonsdale) stuit diep in het voormalige Joegoslavië op de erfenis van het communisme: ingestorte gebouwen, verlaten vliegvelden, achtergelaten boeken. Die botsing met de geschiedenis maakt haar melancholiek en brengt bijna vergeten emoties naar boven. Ze begint na te denken over de toekomst.

Possessed verbeeldt de effecten van de smartphone op onze maatschappij en ons zelfbeeld. Door analyses van politicologen Alex Williams en Nick Srnicek leggen de filmmakers, met een stroom van associatieve, poëtische beelden en confronterende found footage, een prikkelend verband tussen empathie, politiek en solidariteit. Possessed is gemaakt door Metahaven (Vinca Kruk en Daniel van der Velden, makers van onder andere Information Skies), en de veelbekroonde documentairemaker Rob Schröder (Ouwehoeren).

‘Prikkelende film’ Het Parool

‘Een post-internet spookverhaal. Een beeldessay over hoe je, als je altijd verbonden bent met alles en iedereen uiteindelijk een geest wordt in je eigen leven.’ De Filmkrant