Police

Steracteur Omar Sy (Intouchables) schittert in dit spannende politiedrama in Parijs

Deze film is niet meer beschikbaar

Voorafgaand aan deze film bekijk je de korte animatiefilm Tourist Trap, aangeboden door Ultrakort.

In Parijs delen politieagenten Aristide en Virginie, tevens geliefden, een lange nacht met collega Erik. Samen krijgen ze de ongewone opdracht om een man weg te brengen naar het vliegveld, zodat hij kan worden uitgezet naar Tadsjikistan.

De sfeer in de auto is behoorlijk gespannen. De angstige man zit op de achterbank en kan niet met hen communiceren. Als Virginie zich realiseert dat de uitzetting betekent dat ze zijn leven in gevaar brengt, besluit ze in te grijpen. Het lot van de man ligt in hun handen.

Police is een film gebaseerd op een gelijknamige roman, met hoofdrollen voor o.a. Omar Sy (Intouchables, Demain tout Commence) en Virginie Efire (Le Grand Bain). De film ging in wereldpremière tijdens de Berlinale 2020.

“Anne Fontaine laat haar acteurs schitteren.” ★★★★ de Volkskrant


Over Tourist Trap
Wat een ontdekking: een paradijselijk eiland met ongerepte natuur en bijzondere tropische vogels. Maar het genot blijkt van korte duur als het eiland in een mum van tijd wel héél populair wordt. Een ultrakorte animatie gerealiseerd in het kader van de elfde editie van Ultrakort, dat korte animatiefilms van Nederlandse bodem in de bioscopen en filmtheaters brengt.

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.