Once in Trubchevsk

Gevoelig portret van twee gehuwde Russen die proberen hun affaire geheim te houden

Deze film is niet meer beschikbaar

Een vrachtwagenchauffeur heeft een buitenechtelijke relatie met de verleidelijke Anna, eveneens getrouwd. Hoe houden zij hun verhouding geheim in een klein stadje waar de muren oren hebben?
 “Romantische rimpeling in een slaperig Russisch stadje”

★★★★ Trouw

 


 
Troebtsjevsk, Rusland, tegen de grens met Oekraïne. Een vrachtwagenchauffeur heeft een zinderende affaire met de verleidelijke Anna, maar zij is ook getrouwd. De twee hebben moeite hun liefde voor elkaar geheim te houden voor de rest van het stadje. Want in een kleine stad blijft niets geheim. Het maakt niet uit hoe hard je ook je best doet om ontrouw te verbergen, de waarheid zal vroeg of laat aan het licht komen.

De bekroonde regisseur Larisa Sadilova tekent een gevoelig portret van de liefde tussen twee doodgewone Russen die moeten kiezen tussen hun emoties en hun huwelijk. Sadilova maakt, net als in eerdere films, gebruik van amateuracteurs, haar stijl doet dan ook documentair aan. Haar tweede speelfilm With Love, Lilly won in 2003 een Tiger Award op IFFR. Once in Trubchevsk was onderdeel van de Certain Regard-competitie van het Cannes-filmfestival.
 


 

“Subtiele schets van een dorpsleven waar iedereen elkaar in de gaten houdt” ★★★★ NRC

“Lichtvoetige tragikomedie waarin zowel de professionele hoofdrollen als niet-professionele bijrollen aanstekelijk zijn.” ★★★ VPRO Cinema

“Filmmaker Larisa Sadilova toont knap hoe universeel een onvervalst Russische romance kan aanvoelen.” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.