No Hay Camino

Ga mee op reis met een van Nederlands grootste filmmakers: Heddy Honigmann

Bekijk de film voor €2,99 Bekijk later

Nu ook te zien in het filmtheater.

Deze film is niet meer beschikbaar

Toen regisseur Heddy Honigmann te horen kreeg dat ze niet lang meer te leven had, besloot ze meteen nog een film te maken. Dit keer niet door de ogen van een ander, maar vanuit haar eigen perspectief. Ze maakt een tocht langs plekken en personen die voor haar veel betekend hebben, van haar eerste liefde in Peru tot haar eigen zoon in Nederland. 
 “Honigmanns intuïtie en aandacht zijn nog altijd springlevend”

★★★★ de Volkskrant

 


 

Honigmann is geboren en getogen in Peru, maar in 1978 naar Nederland gekomen. In No Hay Camino gaat de regisseur op een tocht langs haar eigen leven. Terug naar haar geboortehuis in Peru, naar waar ze de documentaireklassieker Metaal en Melancholie maakte, maar ook langs oude bekenden die meewerkten aan haar documentaires en vrienden die ze nog steeds ziet in Nederland. Samen met Kristien Hemmerechts en Johanna ter Steege blikt Honigmann terug op haar eigen familiegeschiedenis: haar vader die ‘altijd een element van wreedheid had’ en haar eigen zoon die ze zelf misschien ook te wreed heeft opgevoed.

In deze hartverwarmende roadmovie reflecteert Honigmann op haar uitgebreide oeuvre, de prijzen die ze heeft gewonnen en de mensen die ze heeft ontmoet. Na prijswinnende films als Hersenschimmen en haar nieuwste documentaire 100UP lijkt No Hay Camino een afscheidsbrief van en voor Honigmann.
 


 

“Zodoende vindt het aangrijpende No Hay Camino zijn vorm: rond en compleet, zonder vooropgezet plan en zonder het einde van het pad te willen zijn.” ★★★★ de Volkskrant

“Uit No Hay Camino rijst een beeld op van een warme vrouw die meer in mensen geïnteresseerd is dan in politieke systemen.” ★★★★ NRC

“Er zitten mooie, kleine bespiegelingen in de film.” ★★★ Trouw

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.