Nina

Vanaf 16 augustus beschikbaar

Winnaar VPRO Big Screen Award op Internationaal Film Festival Rotterdam 2018.

Na twintig jaar zit het huwelijk van Nina en Wojtek op een dood spoor, deels omdat ze geen kinderen kunnen krijgen. Als ze een jonge vrouw, Magda, leren kennen, proberen ze haar over te halen draagmoeder te worden van hun kind, maar de situatie wordt ingewikkeld als Nina zich plotseling tot Magda voelt aangetrokken.

Dit talentvolle debuut is een gevoelig portret van een sterke, maar verwarde vrouw die vastzit in haar rol als echtgenote en dochter – Nina’s dominante moeder is ook nog eens de directeur van de school waar zij werkt. De energieke, schijnbaar zorgeloze Magda fungeert voor haar als breekijzer. De camera zit constant dicht op de drie hoofdpersonen, vrijwel zonder establishing shots, en creëert zo een zintuiglijke, levendige sfeer. Maar er is wel één locatie die een belangrijke rol speelt: Natalia Bażowska’s kunstwerk ‘Birth Place’, dat een baarmoeder voorstelt waar je in kunt liggen en die voor de personages de enige veilige plek is waar hun liefde, vrijheid en identiteiten niet aan conventies gebonden zijn.

Variety: “energetic celebration of lesbian sexuality”
Screen Daily: “erotic content with confidence”.

Picl kleurt roze deze zomer! Met elke week een nieuwe speciaal geselecteerde gay- of lesbianfilm uit het filmtheater. Geniet van 5 juli tot eind augustus van de meest ontroerende, aangrijpende, mooiste en nieuwste bioscoopfilms, gewoon thuis.