Niemand in de stad

Smeuïge, energieke en gevoelige verfilming van Philip Huffs bestseller

Deze film is niet meer beschikbaar

Winnaar Gouden Kalf Beste Camera, Gouden Kalf Beste Vrouwelijke Bijrol.
Genomineerd voor de NFF Gouden Kalveren 2019 in de categorie: Beste Sound Design, Beste Muziek, Beste Montage, Beste Acteur, Beste Scenario, Beste Regie, Beste Film.

Smeuïge, sexy en gevoelige verfilming van Philip Huffs bestseller, waarin het einde nadert voor de zorgeloze studententijd van een stel jongens.

Drie vrienden ervaren de pieken en dalen van hun tijd als lid van een Amsterdamse studentenvereniging. Het is een turbulente periode waarin ze met wisselend succes proberen los te komen van hun ouders en achtergrond. Ze beleven gepassioneerde liefdesavonturen, wilde feesten, ze brassen, brallen en leren de ware betekenis van vriendschap kennen.

Een plotselinge dood binnen de groep zet daarbij alles op scherp. Wie ben je als mens als je volwassen bent en zelf verantwoording moet dragen over je keuzes? Drama over vriendschap, verlangens en volwassen worden, met veel oog voor detail gesitueerd in een microkosmos, maar tegelijkertijd enorm universeel.

‘Niemand in de Stad’ is de debuutspeelfilm van regisseur Michiel van Erp (‘MH17: Verdriet van Nederland’, ‘Ramses’). De film is gebaseerd op de gelijknamige roman van Philip Huff, die tevens het scenario schreef samen met Marnie Blok.

‘Een film die verrast, bedroeft en vertedert’ ★★★★ NRC

‘Knappe regie van Michiel van Erp. De jonge acteurs maken zonder uitzondering indruk’ ★★★★ de Volkskrant

‘Een energiek speelfilmdebuut met frisse en overtuigende personages’ ★★★★ VPRO Cinema

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.

Onze programma's

  • Nederlands Film Festival

    Gouden Kalf gemist? De winnaars en nominaties bekijk je nu bij jou thuis.

    Bekijk programma