My Name is Nobody

Italië, Rome, Sergio Leone, zoektocht

Deze film is niet meer beschikbaar

Beschikbaar t/m 18 mei 2018

Legendarische regisseur Sergio Leone en componist Ennio Morricone kennen we allemaal, maar wie is het jongetje dat tussen hen instaat op een oude schoolfoto uit 1937?

Robert de Niro, Ava Gardner, Federico Fellini… De restauranthouder in de wijk Trastevere in Rome kan nog wel even doorgaan. De muren van haar restaurant zijn bezaaid met foto’s van bekende gasten die van haar keuken hebben geproefd. Trots wijst ze de camera op haar pronkstuk, een haast vergeelde zwart-witfoto uit 1937 waarop legendarisch regisseur Sergio Leone en componist Ennio Morricone staan. Tussen deze jongetjes die zouden uitgroeien tot iconische mannen van de Italiaanse filmgeschiedenis staat iemand anders. Wie is dit schooljongetje? Wat is zijn verhaal?

Met deze vragen gaat regisseur Denise Janzée op een zoektocht naar een onbekend persoon in een stad geobsedeerd door faam. Verdwijnen alle sporen van mensen die niet beroemd worden? Is dat waarom iedereen droomt van beroemdheid in de eeuwige stad van Rome? Janzée vindt haar antwoorden bij een oude advocaat, een taxichauffeur en bij Willi Colombini, een Italiaans regisseur en acteur uit de jaren zestig die zelf nooit echt beroemd is geworden. Althans, niet zo beroemd als Leone en Morricone. Maar wie wil dat nou zijn? Want er is ook een keerzijde aan faam, zo laat My Name is Nobody zien.

‘Regisseur Denise Janzée onderzoekt de betekenis van roem in een fraai filmessay’ ★★★ de Volkskrant

‘Mooie beelden van Rome en vertederende interviews’ De Filmresencent

‘Zet het je aan het denken over wat roem betekent’ De Filmkijker

Film zien?

De allernieuwste premièrefilms en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.