More Human than Human

Fascinerend onderzoek naar het leven met robots

Deze film is niet meer beschikbaar

Te zien t/m 16 september

Onderzoek naar wat het betekent om te leven in het tijdperk waarin robots werkelijkheid zijn geworden.

Kunstmatige intelligentie (KI) is overal. We hebben er – vaak onbewust – al een relatie mee. Zo vinden we het bijvoorbeeld niet vreemd meer om te praten tegen onze telefoon. Maar wat betekent het als dit zich nog verder ontwikkelt? Zullen liefdesrelaties met een algoritme normaal worden? Omdat het een betere partner, meer invoelend is, dan een mens ooit kan zijn? Of is het juist potentieel de grootste bedreiging voor de mens, waar wetenschappers als Stephen Hawking en Nick Bostrom voor waarschuwden?

Op informatieve, speelse en zeer fascinerende wijze laat de film ons nadenken over wie wij zijn als mens, wat ons definieert en op welke manier dit kan veranderen door wiskunde en algoritmes. De regisseurs weten aan de hand van een hybride mix aan interviews en sciencefiction-beelden een krachtig filosofisch betoog neer te zetten door vragen te stellen over menselijkheid, identiteit en ethiek.

Hun zoektocht doet ons beseffen hoe kunstmatige intelligentie het leven van ons, en onze kinderen, kan beïnvloeden. Technologie zal de mens verder vormen. Wie weet wat we zullen worden?

‘in de basis zelfs mateloos fascinerend’ ★★★ de Volkskrant

‘goed overzicht van de ontwikkelingen’ ★★★ NRC

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.