Michel, acteur verliest de woorden

hersenaandoening, laatste rol, michel van dousselaere, ontroerend document

Deze film is niet meer beschikbaar

Beschikbaar t/m 1 augustus 2018

Acteur Michel Van Dousselaere was een man van taal, maar door een hersenaandoening kan hij nu niet meer spreken.

In 2014 wordt bij Michel van Dousselaere (Gent, 1948) een zeldzame vorm van progressieve afasie ontdekt, een hersenaandoening die het spraakcentrum aantast. Samen met zijn vrouw Irma Wijsman zoekt hij naar nieuwe manieren om zich uit te drukken, scherp te blijven en om op indrukwekkende wijze afscheid te nemen van zijn leven als acteur.

Van zijn afscheidsrol in de voorstelling Borgen tot de medische consulten bij het Alzheimercentrum; van de boks- en drumlessen tot de reacties van vrienden en collega’s die zich proberen te verplaatsen in een situatie waarin de woorden nog wel in je hoofd zitten terwijl je ze niet meer kunt uitspreken.

In de film Michel, acteur verliest de woorden is te zien hoe hij omgaat met het verlies van zijn woorden. Door mee te kijken naar de gebeurtenissen in de eerste jaren na de diagnose wordt zichtbaar hoe taal onze identiteit bepaalt en wat het betekent om jezelf te moeten hervinden. Een film over twee krachtige mensen die met liefde, verdriet en humor de regie nemen over een dramatische wending in hun leven.

‘Diep ontroerend document … een ode aan intimiteit’ ★★★★★ Theaterkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.