Mesteren

Deens, kunstwereld, satire, Thriller

Deze film is niet meer beschikbaar

Beschikbaar t/m 25 mei

Een nieuwe generatie kunstenaars staat op in deze intieme familiethriller die zich afspeelt in de kunstwereld van Denemarken.

Simon (Søren Malling) is het soort man waar iedereen naar kijkt als hij in slow motion een galerie binnenloopt. Hij geniet van zijn status als de ongekroonde koning van de Deense kunstwereld. Zijn atelier bruist van talent; zijn kunst gaat voor tonnen over de toonbank. Het is het perfecte leven, dat plotsklap in gevaar wordt gebracht door de komst van zijn lang verloren geachte zoon Casper (Jakob Oftebro). Waarom komt Casper juist nu naar Simon toe? Is hij op zoek naar vaderliefde of juist naar vaderwraak?

Regisseur Charlotte Sieling (bekend van Borgen en The Killing) maakt er een thriller van die het aandurft om de hypocrisie in de kunstenaarswereld aan te kaarten. Casper blijkt namelijk een internationaal bekende street artist te zijn zoals Banksy. Is hij gekomen om de klassieke kunstwereld (en daarmee ook zijn vader) omver te werpen of is straatkunst inmiddels niet meer van museale kunst te onderscheiden?

‘Broeierige Deense acteursfilm met sterke, duale rollen’ ★★★ VPRO Cinema

‘Valt veel te grinniken’ ★★★ de Volkskrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.