Marvin ou la belle éducation

Kijk de film

Een jonge homoseksuele acteur gebruikt de herinneringen aan zijn jeugd voor een toneelvoorstelling.

Thuis is Marvin, tussen zijn zuipende vader, zijn ruwe broer en slonzige moeder, een buitenbeentje met zijn tengere gestalte en zijn intelligentie. En op school heeft een groepje pestkoppen al in de gaten waar hij zelf nog nauwelijks weet van heeft, namelijk dat hij homoseksueel is. Een nieuwe directrice van zijn school stimuleert hem zich aan te sluiten bij een toneelgroepje van de school. Jaren later op de toneelacademie vindt hij een nieuwe mentor in de docent Abel, die hem wegwijs maakt in Parijs en hem introduceert in het artistieke milieu. Daar krijgt hij onverwachte hulp van niemand minder dan actrice Isabelle Huppert als hij zijn jeugdervaringen wil gebruiken voor een toneelvoorstelling.

★★★★ Trouw

‘De beschaafde bevrijding van een ongelukkige jeugd op het Franse platteland … Een ontroerende brug tussen twee totaal verschillende werelden’ – Parool

‘Huppert speelt als geen ander Huppert’ – Telegraaf

 


Picl kleurt roze deze zomer! Met elke week een nieuwe speciaal geselecteerde gay- of lesbianfilm uit het filmtheater. Geniet van 5 juli tot eind augustus van de meest ontroerende, aangrijpende, mooiste en nieuwste bioscoopfilms, gewoon thuis.